Om Siu-Tsiu

Siu-Tsiu er en grønlandsk socialøkonomisk virksomhed.
Socialøkonomisk virksomhed har altid flere bundlinjer. Vi ønsker at være bæredygtige med både den forretningsmæssige bundlinje og den sociale bundlinje.

Siu-Tsiu’s mål er at bidrage til øget beskæftigelse og bæredygtighed i Grønland – regionalt og lokalt. Gennem socialøkonomiske virksomheder skabes der en indsats af permanent karakter, som er forankret i hænderne på lokalsamfundet. Virksomhederne er skabt til at eksistere i mange år i modsætning til mange sociale projekter. De unge tilbydes konkrete – rummelige – arbejdspladser og der bygges bro til ordinære virksomheder eller uddannelse.

Socialøkonomi er en efterhånden velafprøvet model, men der er mange udgaver. Alle har det til fælles at de arbejder for en sag eller med en målgruppe og at sagen eller målgruppen er lige så vigtig som forretningen. Vi laver altså ikke forretning for overskud alene men lige så meget for at løfte en målgruppe. Socialøkonomiske virksomheder gør en forskel i forhold til de udfordringer, de unge står overfor i dag.

Siu-Tsiu’s økonomi er sammensat af 3 dele.
Kommunerne køber ungeforløb hos os.
Vi tjener selv penge på serviceydelser og varer vi producerer.
Og så er vi så privilegerede – og taknemmelige for, at Oak Foundation Denmark, Hempel Fonden og Bikubenfonden støtter indsatsen de første år indtil økonomien er bæredygtig. 

Baggrund

Virksomhederne er skabt til at eksistere i mange år i modsætning til mange sociale projekter. De unge tilbydes konkrete – rummelige – arbejdspladser og der bygges bro til ordinære virksomheder.