Socialøkonomisk virksomhed i praksis

Siu-Tsiu har oprettet en socialøkonomisk virksomhed i Tasiilaq. I Tasiilaq har Siu-Tsiu åbnet et Servicecenter hvor målgruppen består af unge der står udenfor uddannelses- og arbejdsmarkedet. Der er tilknyttet 10 unge til Servicecentret hvor der er ansat en projektleder samt en projektmedarbejder.

Servicecentret består af to forskellige linjer, der begge rummer opgaver inden for håndens arbejde.

Serviceholdet: En linje, der primært beskæftiger sig med håndværkeropgaver.

 

Den grønne linje: En linje, de primært beskæftiger sig med at dyrke grøntsager, både udendørs i mistbænke og indendørs som microgreens. På længere sigt skal der også arbejdes med fødevarer, madlavning med grønlandske fødevare og produktion.

Vi arbejder løbende med delmål og mål, der fejres undervejs med diplomer, når en kompetence/et delmål er opnået.

 

Vores pædagogiske metode tager udgangspunkt i KRAP (Kognitiv Ressourcefokuseret Anerkendende Praksis), der er implementeret med succes på Grennessminde i Taastrup.

SIU-TSIU er udsprunget af et initiativ fra forhenværende Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen, Sarah Olsvig, hvorefter en samarbejdsaftale blev indgået mellem den danske socialøkonomiske virksomhed, Grennessminde i Taastrup og Kommuneqarfik Sermersooq om at udvikle socialøkonomiske virksomheder i Grønland.

 

Siu-Tsiu består af et sekretariat i Nuuuk og foreløbig én socialøkonomisk virksomhed i Tasiilaq. 

Derudover er der tilknyttet  flere nøglepersoner med års eraring i at arbejde med socialøkonomi i Danmark.